Google-Review-ChargeMakers

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over bestellen, betalen, installatie, laadpalen en laadpassen vind je hier. 

Installatie (9)

Categorie: Installatie

Installatiepakket Compleet is geschikt voor situaties waarin het laadpunt dicht bij de meterkast geplaatst wordt en omvat een voedingskabel van maximaal 10 meter en een UTP-datakabel van maximaal 10 meter.

Installatiepakket Compleet Plus is bedoeld voor situaties waarin meer graafwerk en kabel nodig is, met een voedingskabel van maximaal 15 meter en een UTP-datakabel van maximaal 15 meter, evenals graaf- en straatwerk tot 3 meter inbegrepen.

Categorie: Installatie

ChargeMakers biedt 2 jaar garantie op de installatie van het laadpunt.

Categorie: Installatie

De installatie van het laadpunt wordt doorgaans binnen 2 tot 3 weken na je bestelling voltooid. Vanwege drukte in je rayon kan deze termijn afwijken, maar we zullen altijd proberen je installatie zo snel mogelijk uit te voeren.

Categorie: Installatie

Na je bestelling ontvang je de link naar ons online schouwformulier voor een schouw op afstand. Deze vul je in, inclusief foto’s van de meterkast en gegevens over o.a. je hoofdaansluiting.

Zodra we alle gegevens van je binnen hebben en alles klopt dan zal onze installateur de technische schouw doen om te zien of de installatie uitgevoerd kan worden of dat er nog wijzigingen nodig zijn. Bijvoorbeeld omdat er geen ruimte is in de groepenkast voor de aardlekautomaat of omdat je slimme meter niet slim genoeg is.

De uitkomst van de schouw zullen we met je bespreken om tot een passend installatieplan te komen en dan kunnen we de installatie in gaan plannen. De 2-3 weken doorlooptijd voor installatie loopt vanaf dan, omdat we geen invloed hebben op hoe lang we bezig zijn met de schouw en de uitkomst van de schouw.

Categorie: Installatie

Voor de meeste gebruikte aanpassingen van onze pakketten hebben we de opties en prijzen op onze installatiepagina staan. Wil je gebruik maken van een of meerdere van deze opties, dan kan je dat aangeven in het schouwformulier dat we je sturen na bestelling. De meerkosten worden achteraf gefactureerd.

Als je installatie volledig bestaat uit maatwerk dat niet onder onze standaardpakketten valt, maken we graag een offerte op maat voor je.

Categorie: Installatie

Na de installatie van je laadpunt ontvang je uitleg over de werking ervan door een professionele installateur.

Categorie: Installatie

Als je extra kabel nodig hebt omdat je lader verder weg komt van je meterkast, zijn er optionele extra’s beschikbaar voor zowel voedings- als datakabels, evenals upgrades van 4mm2 naar 6mm2 voedingskabels.

De extra kosten variëren afhankelijk van het type kabel en de benodigde lengte en de prijzen kun je terug vinden op onze installatiepagina bij het pakket van je keuze.

Categorie: Installatie

Ja, paalmontage is mogelijk als optie – standaard monteren wij de lader aan de muur. De kosten hiervoor, inclusief het ingraven van de paal en montage van het laadpunt vind je op onze installatiepagina.

De paal van je keuze kun je direct meebestellen bij de lader, net als de andere opties die voor je lader beschikbaar zijn. Denk voor een mooie paal ook aan onze ChargeMakers houten paal – handgemaakt van Douglas hout met betonvoet inbegrepen. En de kabels lopen netjes aan de binnenkant.

Categorie: Installatie

Ja, als je de groepenkast wilt aanpassen van 1 naar 3 fasen, inclusief een hoofdschakelaar maar exclusief aanvraag bij de netbeheerder, kunnen we dat voor je verzorgen tijdens de installatie.

De netverzwaring doen wij niet zelf, maar dat doet je netbeheerder. Hiervoor moeten ze bij je langs komen nadat wij de aanpassingen in de groepenkast hebben gedaan. Hier zijn kosten aan verbonden die je terug vindt op de website van je netbeheerder.

Vraag je netverzwaring aan via www.mijnaansluiting.nl, dat moet je zelf doen ivm AVG.

Onze prijs voor deze optie staan bij het pakket van je keuze en worden achteraf in rekening gebracht. Je kan na je bestelling in het online schouwformulier dat we je toesturen aangeven dat je je groepenkast wil laten aanpassen naar 3 fasen.

Scroll naar boven