Google-Review-ChargeMakers

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over bestellen, betalen, installatie, laadpalen en laadpassen vind je hier. 

Fast Anywhere (8)

Categorie: Fast Anywhere

Fast Anywhere bestaat uit een DC-snellader en een krachtige accu. Hierdoor is het opladen van elektrische voertuigen mogelijk op plaatsen waar de stroomvoorziening onvoldoende capaciteit over heeft om snelladen aan te kunnen.

Met dit systeem kan een elektrisch voertuig veel sneller opgeladen worden dan oorspronkelijk met je energieaansluiting mogelijk was. De snellader is geschikt voor volledig elektrische voertuigen met een type-2 CCS aansluiting.

Fast Anywhere is ontworpen om de uitdagingen van de groeiende markt voor elektrische voertuigen en laadpalen aan te gaan om te zorgen voor een betrouwbare en toekomstbestendige manier van opladen, waar dan ook. Door de combinatie van een snellader met bufferbatterij biedt deze oplossing een flexibele manier om elektrische voertuigen snel op te laden, op plekken waar dit zonder accu niet mogelijk was.

De bufferbatterij kan los afgenomen worden van de laadpaal, en andersom.

Categorie: Fast Anywhere

Dit hangt af van een aantal factoren, om te beginnen de hoofdaansluiting en met name het beschikbare vermogen wat er nog over is.

Daarnaast gaan we samen kijken welk accupakket het beste bij jouw wens/situatie past. Dit tezamen vormt het vermogen wat de DC-lader krijgt waarmee jij je auto kan opladen.

Voorbeeld: Je wens is een 100kW laadpaal op je eigen terrein, maar er is ‘slechts’ 30kW aan capaciteit over. In dit geval kunnen wij een bufferbatterij plaatsen die de resterende 70kW voor zijn rekening neemt. Hoger of lager is natuurlijk ook mogelijk!

Categorie: Fast Anywhere

Nee, als je voldoende stroom over hebt kunnen wij de DC-lader installeren op de traditionele manier, op je netaansluiting.

Los de bufferbatterij plaatsen is ook een mogelijkheid!

Vraag naar de mogelijkheden via info@chargemakers.com

Categorie: Fast Anywhere

Ja, de opgeslagen energie kan gebruikt worden voor het pand, denk bijvoorbeeld aan verlichting en computers. Dit maakt Fast Anywhere praktisch inzetbaar, zonder er bij na te hoeven denken. De accu zal als eerste aangesproken worden wanneer er een stroomverbruiker is, eventuele tekorten vangt de netaansluiting op.

Categorie: Fast Anywhere

Ja, de bufferbatterij van ChargeMakers kan worden opgeladen via een conventionele stroomaansluiting, of via hernieuwbare energiebronnen, zoals zonnepanelen of windturbines.

Categorie: Fast Anywhere

De situatie is per geval uniek en daardoor ook de prijs. Hierom is een voorstel alleen op aanvraag te verkrijgen. Er zijn subsidies beschikbaar, zoals de Energie Investerings Aftrek (EIA).

Via de RVO (EIA) is het mogelijk om 45,5% van de investering af te trekken van de fiscale winst, wat een netto voordeel oplevert van ongeveer 11% van de totale investering! Bekijk hiervoor de website van de RVO, tussenpersonen zijn in te schakelen voor hulp bij deze aanvragen.

Daarnaast kan Fast Anywhere middels een maandbedrag afgenomen worden, zodat je investeringsvermogen niet afneemt (financiering via BNP Paribas).

Mail ons op info@chargemakers.com en wij helpen je graag aan een voorstel!

Categorie: Fast Anywhere

Onze snellader is geschikt voor elektrische voertuigen met een type-2 CCS stekker, dit hebben de vrijwel alle nieuwe elektrische auto’s, bussen, vrachtwagens en zelfs motoren. Deze stekker is te herkennen aan de vlakke bovenkant, met 2 losse pinnen onderaan. Bijvoorbeeld de Tesla Model 3, Kia Niro en Volkswagen ID.3 hebben deze aansluiting.

Categorie: Fast Anywhere

Het gebruik van Fast Anywhere kan verschillende voordelen bieden voor bedrijven die last hebben van Netcongestie. Dit betekend kortgezegd dat het stroomnet vol zit en jij geen zwaarder energiecontract kan afnemen. Erg vervelend als je bedrijf hierdoor niet kan groeien.

Fast Anywhere kan helpen om de belasting van je groepenkast te verminderen (peak shaving) en de kosten voor stroomafname te verlagen door gebruik te maken van daluren. Met een day-ahead energiecontract kan je de accu’s bijvoorbeeld opladen op de (bijna) gratis momenten! Daarnaast is een prijzige netverzwaring aanvragen niet meer nodig, als dat al mogelijk was.

Bovendien kan het plaatsen van een snellader bij je bedrijf aantrekkelijk zijn voor klanten, die kunnen namelijk tijdens hun laadsessie interesse in je winkel tonen.

Scroll naar boven