Google-Review-ChargeMakers

Kosten laadpas op mijn eigen laadpaal

Categorie: Laadpaal en laadpas

Elke laadpas vraagt een vergoeding voor gebruik, zelfs op je eigen laadpaal. Om verrekenen mogelijk te maken Er zitten een hoop verschillen tussen de aanbieders qua berekening van de kosten. Enkele voorbeelden (up-to-date april 2021):

  • De NewMotion pas vraagt bijv. per laadsessie een starttarief van €0,35 (met een maximum van €7 pm) en niets per geladen kWh of per maand – tenzij het je eigen NewMotion paal betreft, dan is het verrekenabonnement van de paal voldoende.
  • De Blue Current laadpas vraagt bijvoorbeeld €0,01 per geladen kWh maar geen starttarief of maandabonnement.
  • De E-Flux laadpas vraagt dan weer €2,95 (incl btw) pm maar geen starttarief of x cent per kWh. Wel betaal je op een laadpunt met E-Flux backoffice (bijv op de Alfen laadpunten in onze store) een boetetarief van €0,02 per geladen kWh als je niet de E-Flux laadpas gebruikt voor verrekenen, maar bijvoorbeeld die van je werkgever – denk aan de Multi Tank Card of de laadpas van je leasemaatschappij. Dat kan optellen. Toch heeft de laadpas van E-Flux het voordeel dat bij openbare laadpalen ook geen starttarief of x cent per kWh wordt gerekend.

Reken voor je verwachte verbruik (ga bijv. uit van 3000-4000kWh voor je auto per jaar bij 15k-20k km’s) en laadgedrag (elke dag aan de stekker of 1 keer per week) uit welke pas het beste bij je past en ga daar mee laden. Het zal snel gaan tussen de laadpas van je laadpaalfabrikant of die van je werkgever.

Het loont om het rekensommetje te maken voor verrekening op je eigen laadpaal en ook voor openbaar laden. Grote kans dat je meerdere laadpassen gaat gebruiken voor verschillende situaties.

Scroll naar boven