Elektrisch transport van ChargeMakers laadpalen

ChargeMakers-Tesla-Model-3-aanhanger

deel dit bericht

Deel op facebook
Deel op linkedin
Deel op twitter
Deel op email

Elektrisch vervoer voor elektrisch vervoer: we brengen en halen onze Tijdelijke Laadpunten nu 100% elektrisch! Zoveel mogelijk geladen van onze eigen zonnepanelen.

Onze eigen Tesla Model 3 mag tot 1000kg trekken (geremd) en dat is voldoende voor onze ‘Laadhangers’. Zo zorgen we dat we de de daad bij het woord voegen en onze eigen uitstoot zo laag mogelijk houden bij het transport.

Hoe rijdt dat nou, met zo’n flinke kar erachter? Verbazingwekkend goed! In dit geval is het een voordeel dat EV’s wat zwaarder zijn (1819kg voor de Long Range Dual Motor) waardoor de combinatie van de Tesla met aanhanger als een blok op de weg ligt. De vierwielaandrijving helpt ook met stabiliteit en tractie.

En het verbruik? Dat is minder positief; we verbruiken zo’n 60% meer energie met de aanhanger achter de Model 3, wat neerkomt op 250-300Wh per kilometer. Wellicht dat dit in de zomer nog iets verbetert, maar het blijft een groot frontaal oppervlak achter de Tesla. Ter vergelijking: ons trek-verbruik is ongeveer gelijk aan het standaard verbruik van een Audi E-Tron – zonder aanhanger 😉

Ontvang de ChargeMakers Updates

En blijf op de hoogte over (tijdelijk) laden en elektrische mobiliteit

Ander ChargeMakers Nieuws

Volvo_XC90_T8 _ChargeMakers_thuisladen
Blog

Duurzaam uitgesteld laden als oplossing voor de hoge energieprijzen.

Thuisladen voor een gunstige prijs, niet te langzaam en ook nog duurzaam laden. Dat wil elke EV rijder wel… 3 punten hoe je dit kan realiseren door duurzaam uitgesteld te laden lees je hier. Hoe goedkoper de stroom hoe goedkoper je rijdt als EV-gebruiker. Dat klinkt logisch, maar is vandaag de dag best een uitdaging.

nl_NL
Scroll naar top