Elektrisch transport van ChargeMakers laadpalen

ChargeMakers-Tesla-Model-3-aanhanger

deel dit bericht

Deel op facebook
Deel op linkedin
Deel op twitter
Deel op email

Elektrisch vervoer voor elektrisch vervoer: we brengen en halen onze Tijdelijke Laadpunten nu 100% elektrisch! Zoveel mogelijk geladen van onze eigen zonnepanelen.

Onze eigen Tesla Model 3 mag tot 1000kg trekken (geremd) en dat is voldoende voor onze ‘Laadhangers’. Zo zorgen we dat we de de daad bij het woord voegen en onze eigen uitstoot zo laag mogelijk houden bij het transport.

Hoe rijdt dat nou, met zo’n flinke kar erachter? Verbazingwekkend goed! In dit geval is het een voordeel dat EV’s wat zwaarder zijn (1819kg voor de Long Range Dual Motor) waardoor de combinatie van de Tesla met aanhanger als een blok op de weg ligt. De vierwielaandrijving helpt ook met stabiliteit en tractie.

En het verbruik? Dat is minder positief; we verbruiken zo’n 60% meer energie met de aanhanger achter de Model 3, wat neerkomt op 250-300Wh per kilometer. Wellicht dat dit in de zomer nog iets verbetert, maar het blijft een groot frontaal oppervlak achter de Tesla. Ter vergelijking: ons trek-verbruik is ongeveer gelijk aan het standaard verbruik van een Audi E-Tron – zonder aanhanger 😉

Ontvang de ChargeMakers Updates

En blijf op de hoogte over (tijdelijk) laden en elektrische mobiliteit

Ander ChargeMakers Nieuws

Route-Tesla-NL-IT-ChargeMakers
Blog

Even eruit: EV Vakantie Toscane

Vakantie 2021 update van Caspar: In het kader van ‘practise what you preach’ zijn we met onze elektrische auto voor het eerst op vakantie geweest. Lekker naar Italië gereden en in een notendop was dit onze ervaring (spoiler: aanrader!): Voor het eerst op vakantie geweest met een EV (liefkozend ons ‘elektrogebakje’, Model 3 LR 2021)

ChargeMakers-Tesla-Model-3-aanhanger
Nieuws

Elektrisch transport van ChargeMakers laadpalen

Elektrisch vervoer voor elektrisch vervoer: we brengen en halen onze Tijdelijke Laadpunten nu 100% elektrisch! Zoveel mogelijk geladen van onze eigen zonnepanelen. Onze eigen Tesla Model 3 mag tot 1000kg trekken (geremd) en dat is voldoende voor onze ‘Laadhangers’. Zo zorgen we dat we de de daad bij het woord voegen en onze eigen uitstoot

nl_NL
Scroll naar top